Hieman erillainen makarooniloota.
Ainainen jauhelihamakaroonilaatikko, kun ei innosta ja kalaa on hyvä syödä viikoittain niin tämä on maukas vaihtoehto.
Lapsienkin helppo lähestyä tätä ruokaa, kun kala on ruoan seassa ja provencalen yrttisekoitus muistuttaa tuoksultaan pizzamaustetta.
Makaroonilaatikot ovat todella taloudellisia ja hyviä kotiruokia, joista syö useita päiviä ja tätä voi, vaikka pakastaa kiireisten päivien varalle, jos ei jaksakkaan syödä useaa päivää putkeen.
Meidän perhe mutustaa tämän kokoista laatikkoa helposti kolmekin päivää.
Ruokaa on helppo muunnella esimerkiksi vaihtamalla eri yrttejä ja kokeilemalla jotain muuta juustoa.
Paprika kuutioiden tai tomaatti siivujen lisääminenkin sopisi varmasti vallan mainiosti.
Oliivit eivät varsinaiseen ohjeeseen kuulu, mutta laitoin kokeillakseni vain päälle ja ne sopivat todella hyvin varsinkin näiden yrttien kanssa.
Suosittelen kokeilemaan erillaisia versioita löytääksesi sen oman lempparisi.
Valmiin yrttisekoituksen lisäksi leikkelin joukkoon nuutuneita basilikan lehtiä ja ne antoivat upeaa tuoksua ruoalle, vaikka ovatkin menettäneet kauniin ulkonäkönsä.
Hintaa looralle tuli n. 8,56e ja se voi vaikuttaa hintavalta laatikkoruoaksi, mutta jos sen jakaa kahdelle-kolmelle päivälle niin eipä se kovin hintavaa olekkaan ;)
Valmistus ei poikkea normaalista lihamakaroonilaatikosta muuten, kuin että ei tarvitse paistaa lihoja.
Tarvitset näitä raaka-aineita
Tonnikala (pala öljyssä) 3 prk
Makarooni (täysjyvä) 500-600g (raaka paino)
Sipuli 1 kpl
Valkosipuli 3-5 kynttä
Salaattijuustokuutiot 175g/ 1 prk
Suola
Mustapippuri
Provencale yrttisekoitus
Aloita keittämällä makaroonit al`denteksi.
Laita uuni lämpenemään 180c.
Ota iso kulho johon mahtuu kaikki.
Valuta tonnikaloista enin öljy pois ja kaada kulhoon.
Pilko sipulit kuutioiksi ja lisää kulhoon.
Salaattijuustokuutioista nesteet pois ja kulhoon kavereiden kanssa.
Kun makaroonit ovat valmiita lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kippaa seos isoon lasi-,tai teflonvuokaan.
Mittaa maito ja munat kulhoon. Mausta runsaalla määrällä yrttejä.
Itselläni on tässä muna-maidossa n. 1/2 pussia provencale sekoitusta ja iso kourallinen tuoretta basilikaa.
Lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan. Huomioi kuitenkin, että makarooni laimentaa makuja joten suosittelen hieman yli maustamaan.
Kaada hyvin sekoitettu muna-maito vuokaan tasaisesti kaikkialle ja painele puhtaalla kämmenellä pintaa.
Halutessasi laita pinnalle juustoraastetta.
Pinnalle sopisi myös tomaatti siivut ja oliivi viipaleet.
Paista uunissa 180c, alatasolla n. 50 minuuttia.
Namnam :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti