P ei syö mitään makeita leivonnaisia mitkä sisältävät kermavaahtoa.
Katselin sitten netistä eri ohjeita ja huomasin, että meiltä löytyy kaapeista kaikkea mitä brownien valmistukseen tarvitaan.
En ole leiponut brownieita, kun vain yhden kerran ja siitäkin on jokunen vuosi aikaa.
Valikoin siis kaksi netistä löytämääni ohjetta ja yhdistin ne mieleisekseni.
Tarvitset näitä raaka-aineita
Tumma suklaa 100g
Voi 100g
Sokeri 2 1/4 dl
Kanamuna 2 kpl
Vehnäjauho 2 dl
Leivinjauhe 1 tl
Vaniljasokeri 1 tl
Pähkinä-rouhe 50g
Laita uuni lämpenemään 180c.
Sulata suklaa ja voi samassa astiassa.
Sulatan itse nykyisin aina hellalla vesihauteessa, koska kerran vuosia sitten töissä sulatin mikrossa muovikulhossa suklaata ja pidin sitä aina 10 sekuntia kunnes avasin oven ja sekoitin ja uudet 10 sekuntia.
No huomasin jossain vaiheessa sulatusta, että hieman alkoi haista käry ja nostin kulhon kokonaan pois mikrosta niin kulhon pohja suli suklaineen lattialle ja keittiömestarin ilme oli sen näköinen, että meinas lirahtaa housuun.
Jos sinä olet rohkea niin sulata mikrossa minä en sitä uskalla tehdä edes lasikulhossa :D
Suklaa-voiseoksesta tulee kauniin peilikirkas ja juokseva.
Anna seoksen jäähtyä.
Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan valmiiksi.
Vatkaa muna-sokerivaahto kuohkeaksi ja vaaleaksi n. 5 minuuttia.
Lisää siivilän läpi kaikki valmiiksi mitatut kuiva-aineet ja "nostellen" sekoitat lastalla/nuolijalla vaahdon joukkoon.
Kun kuiva-aineet ovat lähes kokonaan sekoittunut vaahtoon ala lisäämään vähitellen jäähtynyttä suklaa-voiseosta joukkoon varovasti sekoittaen tasaiseksi.
Vaahtotaikinan ollessa tasaisen värinen, eikä enää joukossa ole kuivia paakkuja kippaa joukkoon rouhitut pähkinät.
Voit myös ripotella pähkinät brownien päälle paahtumaan paiston ajaksi.
Sekoita pähkinät joukkoon ja kaada taikina valmiiksi leivinpaperoituun vuokaan.
Neliön muotoinen irtopohjavuoka 20x30cm tai pyöreä halkaisijaltaan 26cm.
Paista uunin keskitasolla 180c n. 20-30 minuuttia.
Omalla uunilla meni 30 minuuttia, mutta meillä onkin hieman mietteliäs tapaus.
Pinnasta tulee lähes keksin rapea ja sisus on "märkä"/"kostea".
Kypsyyttä oli hankala arvioida tikulla keskelle tavalla, koska siihen jää valmiinakin taikinaa kiinni, mutta huomasin aina uunista pois nostettaessa, että keskusta hieman valahti sisään päin, kun oli vielä raaka, joten pidensin paistoaikaa muutamalla minuutilla.
Pinnan voi halutessaan koristella siivilöimällä tomusokeria päälle, kun on jäähtynyt.
Maku on ihanan täyteläisen suklainen <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti