Pienen hiljais elon jälkeen kirjoittelen jälleen.
Alku viikosta oli ruokana jo valmiiksi pakastimeen tekemiäni kasvisraastepihvejä niin ei ollut oikein kirjoiteltavaa. Kirjoitan kyllä raastepihvien ohjeen, kun niitä seuraavan kerran teen.
Toki tuli viikonloppuna tehtyä levypiirakkaa ja joulutorttuja, mutta tehtiin ne valmis pakastetaikinoihin, joten olisi ohjeet jääneet kovin vaisuiksi.
Tänään kokeilin ihan uutta ruokaa, joka on viime vuoden yhteishyvä ruoka-lehdestä, mutta taas hieman omaan makuun muutettuna ja valmistustavat muutettu itselleni totuttuun.
Selleri ja laakerinlehdet ei oikein uppoa mulle niin jätän ne kiltisti kaikista ohjeista pois automaattisesti.
Usein myös kasvatan kasvisten määrää resepteissä, että tulee riittoisampaa.
Mausteet on myös niin omakohtaisia ja hankala sanoa mikä maistuu kenellekkin ja missä määrin. Meillä melkein kaikessa on sipulia, valkosipulia ja soijaa, kun taas jotkut eivät siedä niitä yhtään tai vain pienissä määrin.
On siis helppoa maustaa perus suolalla ja pippurilla, mutta maistuuko se sitten niin hyvältä, kuin voisi?
Onneksi mausteiden vaihtaminen on helppoa ja ei reseptejä ihan niin pilkun tarkkaa tarvitse tuijottaa, että laittaisi kuminaa, vaikka ei siedä sen makua.
Toki kokeilemalla uusia mausteita voi löytää uuden "pakko-olla-aina-kaapissa"-mausteen :D
Mun herkuista herkuin ja maailman maukkain maustesekoitus on santa marian chili explosion <3
Laitan sitä melkein kaikkeen, jopa leivän päälle.
Jälleen aivan ajatukset harhailee ja unohtuu itse aihe eli kalapata.
Ruoka oli helppo valmistaa ja aikaa ei paljoa kulunut n. 1h.
Kaiken kaikkiaan rahaa tähän ruokaan, joka taitaa kestää kolmisen päivää meni n. 6,04e + valkosipulimajoneesi.
Tuoksu oli ihanan yrttinen ja maku raikkaan tomaattinen. Mikään maku ei peittänyt toista vaan kivasti korostivat toisiaan.
Laitoin hippasen liikaa valkosipulia majoneesiin, kun en oiken näiden mun maku vaihteluiden kanssa pysy enää perässä :D Ihan raskaudesta luultavammin johtuvaa, koska normaali määrällä sitä mielestäni kuitenkin tein.
Muutenkin olin ihan ihmeissäni, että tämä pata syödään majoneesin kanssa. Jotenkin outo yhdistelmä, mutta tulipahan kokeiltua ja hyvin se sopi :)
Uudet maut ainakin meidän perheelle ja suosittelen kokeilemaan, jos kaipaat vaihtelua.
Nyt siihen ohjeeseen! :D
Tarvitset näitä raaka-aineita
Lohifilee 400g
Porkkana 3 kpl
Peruna 1kg
Sipuli 1 kpl
Valkosipuli 2-4 kynttä
Tomaattisose/pyre 70g/1 prk
Paseerattu tomaatti 200g/ 1 prk
Kalaliemi 5 dl ( voi tehdä myös kuutioista)
Timjami
Sitruunamehu 2 rkl tiivistettä / 1/2 sitruunaa
Oliivi (oman maun mukaan)
Suola
Mustapippuri
Lisäksi:
Majoneesi 3 rkl
Valkosipuli 1-2 kynttä
Mustapippuri
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Huomioi jälleen, että kypsyvät eri aikoihin, joten porkkanoista pienempiä, kuin perunoista.
Kuutioi sipulit.
Leikkaa lohifileestä paloja. Leikkaan itse yleensä ristikko kuvion fileeseen niin, että nahka puoli on alla ja terävällä veitsellä leikkaan ensin väljiä vaaka viivoja nahkaan asti sitä kuitenkaan rikkomatta ja sitten pysty suoria viivoja. Lopuksi nahkaa pitkin palat irti.
Toki mun kalan käsittely taidot vastaa aikalailla uudelleen teurastusta, mutta ei sitä tekemättä opi :D
Mausta lohipalojen pinnat suolalla ja pippurilla.
Laita kattilaan kiehumaan kalaliemi ja paseerattu tomaatti.
Ota paistinpannu ja kuullota siinä sipulit ja lisää tomaattisose.
Lisää pannulle kalapalat ja mausta timjamilla, voit sammuttaa levyn ja jättää pannulle.
Kun liemi kiehuu kattilassa lisää porkkanat ja perunat. Keitä kypsäksi, mutta jätä hieman purutuntumaa.
Lisää kalat pannulta sipuleineen, oliivit ja sitruunamehu joukkoon, kun kasvikset ovat kypsiä.
Hauduta miedolla lämmöllä vielä vähintään 10 minuuttia.
Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa!
Ps. Olin unohtanut ostaa tomaattipyrettä, joten sitä ei omassani ole, mutta hyvää oli ilmankin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti