Herkuista herkuin ruoka, jonka valmistus arjen myllerryksessä menee sutjakasti.
Valmistuu samaan tahtiin, kuin riisi, toki hyvää myös täysjyvä pastan kanssa.
Tästä saa myös herkullisen kasvis-version korvaamalla broilerin erillaisilla sienillä. Loppu kesästä tein itse poimituista mustatorvisienistä, kanttarelleista ja tuoreista herkkusienistä ja aivan mahtavan makuinen oli.
Kannattaa kokeilla molempia versioita ;)
Käytin jälleen kanaliemeen keitettyä kaura-riisiä lisukkeena, koska se on vaan niin hyvää ja suosittelen suuresti.
Tämä on yksi hintavimmista ohjeistani, mutta ei joka päivä tarvitse olla niin pilkun päälle. Välillä pitää nautiskella :)
Kaiken kaikkiaan rahaa tähän kastikkeeseen kului n. 9.57e.
Löysin kaupasta "punaisina täplinä" -30% broilerin ohutleikettä, jota ostin 2 x 430g, joten tässä on lihaa todella reippaasti yli ohjeen, mutta oli yksinkertaisesti halvempaa ottaa enemmän.
Tarvitset nämä raaka-aineet
Broileri 600g
Pinaatti (hienonnettu pakaste) 150g / 1 pss
Ruokakerma 2 dl
Sipuli 1/2- 1 kpl
Valkosipuli 3-5 kynttä
Herkkusieni (tuore) 200g
Suola
Mustapippuri
Chilirouhe
Ota broileri ja pinaatti huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistoa.
Laita syvä paistinpannu tai kasari liedelle kuumenemaan.
Pilko sienistä sopivaa suupalaa ja kuutioi sipulit.
Ruskista broilerinpinnat ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
Siirrä ruskistetut broilerit toiseen astiaan ja paista sienet ja sipulit.
Haihduta sienien enimmät nesteet pois.
Lisää pannulle broilerit, kerma ja pinaatit.
Hauduta miedolla lämmöllä n. 10-15 minuuttia tietenkin riippuen siitä paljonko pinaatit irroittavat nestettä.
Syö riisin tai pastan kanssa.
Muuta tämä herkku ei tarvitsekkaan :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti