Kevennetään hieman ennen kinkku fiestaa.
Tämän päiväinen ruoka on lehdestä peräisin. Muutoin suht sama ohje, kuin pirkka ruoka-lehdessä, mutta valmis soseiden sijaan on käytetty tuoretta bataattia.
Hieman oli hämmentävää, kun jossain vaiheessa valmistusta alkoi tuoksua nakkikeitto.
Ja mitä valmiimmaksi ruoka tuli ja ihan ruoka pöydässäkin istuessa tuoksui nakkikeitto/nakki-kastike.
Ensimmäinen lusikallinen vasta yllättävä olikin, koska tämä maistui maailman parhaimmalta nakkikastikkeelta! ;D
En tiedä johtuuko sen maku ja tuoksu käyttämästäni sulatejuustosta vaiko kokonaisuudesta, mutta ollaan kaikki sitä mieltä, että maistuu nakki-kastikkeelta.
Hyvää oli ei sitä voi kieltää vain hieman hämmentävää saada kasviskeitosta nakkikeiton makuinen :)
Pojallekkin upposi ilman rutinoita kasvisruoka :P
Valmistus on erittäin helppoa niin, kuin sosekeitoilla on yleensä tapana olla.
Hintaa tälle herkulle tuli n. 6,15e ja riittää ainakin 8 keskikokoiseen annokseen.
Tarvitset näitä raaka-aineita
Bataatti 1-1,5kg (minulla on tässä keitossa 1,2kg)
Savusulatejuusto 1 rs
(Basilika 1/2-1 dl tuoreita lehtiä)
Sipuli 1 kpl
Suola
Mustapippuri
Tarvittaessa maito/kerma 0,5 dl
Laita keitinvesi kiehumaan isoon kattilaan n. 10-12 dl. (Niin, että bataatit jäävät pinnan alle)
Keitinveteen n. 1 rkl suolaa.
Kuori ja pilko bataatit suht saman kokoisiksi lohkoiksi.
Keitä aivan kypsäksi n. 20-30 minuuttia.
Pilko sipuli kuutioksi ja hienonna basilikan lehdet, jos käytät tuoretta.
Kun bataatti on kypsää lisää joukkoon sipuli, juusto ja mausteet.
Keittoon voi halutessaan laittaa kevyesti chiliä, joko jauheena tai rouheena myllystä.
Anna porista miedolla muutaman minuutin niin sipulit pehmenee ja juusto sulaa joukkoon.
Ota pois levyltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, ilmavaksi ja kuohkeaksi.
Varo kuumia roiskeita!
Tarvittaessa tässä vaiheessa voi lisätä lorauksen maitoa tai kermaa joukkoon.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Hetki ennen syömistä lisää hienonnettu basilika keittoon.
Hyvää ruokahalua!
Kerman laittaminen tuo minusta ainakin paljon täyteläisemmän maun lähes kaikkiin keittoihin. Maukkaan näköisiä ruokia kyllä teet :)
VastaaPoistaHei! Ja kiitos kommentoinnista Grim Reaper. Juu niin kyllä se kerma antaa aina täyteläisen maun ruokiin, mutta maito on vain vähärasvaisempaa. Jos siis tahtoo karsia rasvoissa niin on helppoa vaihtaa kerma maitoon tai toisin päin :) Yleensä käytänkin kermaa, mutta jos on unohtunut ostaa niin maito on hyvä korvike.
Poista