perjantai 11. joulukuuta 2015

Chipotle-kastike

Savunmakuinen herkullinen chipotle-kastike, joka menee pastan, perunan, riisin kanssa, kuin tortilla, burrito ja taco täytteenäkin.
Todella monipuolisesti käytettävissä. 
Ja mä lupaan, ettei ensi viikolla kaikki ruoat sisällä tomaattia. En tiedä mikä aivopieru tullut ruokalistoja tehdessä, kun kaikissa on jotain tomaattia.
Minä siis teen kuukauden ruokalistat, ettei tarvitse aina miettiä mitäs sitä tänään tekisi?
Pysyn myös hyvin perillä koko ajan kuluista, kun olen kaiken jo valmiiksi arvioinut.
Ja kerran viikossa sitten käydään kaupassa hakemassa viikon tarvikkeet kerralla huonosti säilyviä ja nopeasti kuluvia tuotteita lukuun ottamatta, kuten salaatit ja maidot joita sitten haen viikon aikana.
Tulee harvemmin sorruttua ylimääräisiin ostoksiin, kun käy harvemmin kaupassa.
Jos joka kerta tarttuu mukaan muutaman euron ylimääräiset tuotteet se tekee kuukaudessa jo aika paljon rahaa.
Elikkäs chipotle-kastike on nopea valmistaa toki haudutus aikaa kannattaa pidentää, jos käyttää täytteenä, ettei juokse karkuun :)
Omaan makuuni ei ole yhtään tulinen vaan pikemminkin mausteinen, tomaattinen, raikas ja savuisa. Jos siis kaipaat potkua lisää chiliä.
Paprika antaa kivasti rakennetta kastikkeelle ja sen määrää voi kasvattaa oman mielen mukaan.
Ylläri pylläri juustoraaste sopii, kuin nakutettu tämän kanssa.
Rahaa meni hieman normaalia enemmän, mutta ei kuitenkaan budjetti kaadu.
Kaiken kaikkiaan kastikkeeseen kului n. 8,22e, mutta tästä riittää useaksi päiväksi.

Tarvitset nämä raaka-aineet
Jauheliha 700g
Sipuli 1 kpl
Valkosipuli 1-3 kynttä
Paprika 1 kpl
Tomaattimurska 2 x 370g 
Chipotle-salsa 210g
Suola
Mustapippuri

Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistoa niin ruskistuu kauniisti.
Laita syvä kasari/pannu/kattila kuumenemaan levylle.
Pilko paprikat ja sipulit kuutioksi.
Ruskista jauhelihat kevyessä öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä ruskistettu jauheliha toiseen astiaan ja paista paprikat ja sipulit pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurskat, chipotle-salsa ja jauhelihat.
Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 10-15 minuuttia, mutta jos teet täytteen niin hauduta enimmät nesteet pois eli arviolta 30 minuuttia.
Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.
Nam nam :P





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti