Pikkaisen possua, kun ei ensi viikolla tarpeeksi saa :)
Mausteinen, hieman jopa tulinen possu maukkaan rapeiden kasvisten kanssa.
Kukapa ei sellaisesta tykkäisi?
Chilin vahvuutta voi säädellä oman maun mukaan, kuten ostamalla mietoja tuoreita chilejä ja käyttämällä tavallista srirachaa.
Jos haluaa suun polttelevan kunnolla niin nappaa mietojen tilalle ytympää kuten, naga jolokia.
Kyllä vaihtoehtoja riittää :)
Toki voi vaihtaa srirachan sweet-chili-sauceen, jos haluaa todella mietoa.
Tämä ruoka on hieman makea jo pelkästään fariinisokerin ja ketjap manisin vuoksi, joten se sitten kannattaa pitää mielessä.
Paistetut kasvikset olivat tällä kertaa parsakaalia, paprikaa ja kesäkurpitsaa, mutta nekin voi vaihtaa esimerkiksi sieniin ja pikku maisseihin.
Hintaa tällä kokonaisuudella on enemmän, kuin millään aikaisemalla reseptillä, mutta on tämä sen arvoista.
Yhteis hinta possulla ja kasviksilla on n. 10,76e, mutta riittää helposti suurelle porukalle tai kahdeksi päiväksi pienemälle porukalle, vaikka miehellä olisikin kankkus mutustukset :D
Tämä ruoka on myös iloksi silmälle. Ihan vaan voisi ulkonäön ja tuoksun vuoksi syödä.
Valmistus on helppoa, mutta hieman tylsää toistoa, kun joutuu useassa osassa paistamaan ja kaiken pilkkominen alussa.
Siinäpä ne suurimmat "haasteet" onkin :)
Tarvitset näitä raaka-aineita
Possun kassler 800g-1000g
Sipuli 1 kpl
Valkosipuli 3-5 kynttä
Tuore chili 2-3 kpl
Ketjap manis-kastike 2-3 rkl
Soija 2 rkl
Sriracha-kastike 1 rkl (vähintään)
Suola
Mustapippuri
Chilirouhe
Fariinisokeri 2 rkl
Erillaisia kasviksia 1-1,5 kg
Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen valmistusta.
Kuutioi sipulit.
Pilko lihat sopivaksi suupalaksi, laita pintaan hieman öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella.
Pese ja pilko kasvikset.
Laita yksi iso syvä paistinpannu/kasari/wokkipannu kuumenemaan ja toinen paistinpannu myös.
Ruskista syvässä kasarissa lihojen pinnat 2-3 osassa, ettei vain haudu harmaaksi.
Toisella pannulla paistat kasviksia pienissä osissa kevyessä öljyssä. Maustetaan suolla ja chilirouheella.
Kun lihat on ruskistettu lisää kasariin sipulit, tuoreet chilit, ketjap manis, soija, sriracha ja fariinisokeri. Sekoita.
Hauduta miedolla lämmöllä enimmät nesteet pois niin, että jäljelle jää kauniisti karamellisoitunut liemi.
Tarkista maku ja lihojen kypsyys.
Tarvittaessa lisää hieman vettä ja hauduta lisää.
Kokoa joko samoihin tai erillisiin astioihin ja nauti <3
On herkkua ihan, kuin ravintolassa :)
Ps. seuraavana päivänä kaikki voi yhdistää ja hauduttaa kertaalleen lämpimäksi.
Sopii myös jasminriisin kanssa ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti