Mies tahtoi kokeilla bostonkakun tekemistä. Itselleni ei pullapohjaiset saati mikään mikä sisältää pähkinöitä, manteleita yms. ei paljoa houkuta, mutta ei harmita yhtään, että tuli kokeiltua, koska tämä kakku on oikeasti hyvää.
Muutaman pullan voin vuodessa mutustaa pahimpaan makean himoon, jos muutakaan ei ole tarjolla, mutta pitkälti siihen se jää. Ehkäpä tuli teininä Villa Ullaksessa muutama korvari taikina tehtyä liikaa :)
Pullataikinan tiedän olevan oikeanlainen, kun taikina tuntuu isosiskon poskilta. Hankala muutoin kuvailla, mutta kun taikinaa veivaa käsin niin aina huomannut, että se on tutun tuntuinen :D Hassuilla mielikuvilla voi muistaa asioita helposti uudestaan.
Helppoa oli valmistaa, Ainoastaan kohotteluun meni aikaa, mutta jos ei ole kiire kannattaa ihmeessä kokeilla.
Tarvitset näitä raaka-aineita
TAIKINA:
Maito 2 1/2 dl
Hiiva 2pss 11g kuivahiiva/ 25g tuorehiiva
Sokeri 1 dl
Suola 3/4 tl
Kardemumma 1 rkl
Muna 1kpl
Vehnäjauhot 9-10 dl
Voi 75g
TÄYTE:
Mascarpone 125g
Fariinisokeri 3/4 dl
Vaniljasokeri 1rkl
TOSCA:
Mantelilastu 1 dl/ 50g
Fariinisokeri 3/4 dl
Vehnäjauhoja 1 rkl
Maito 1 rkl
Pääset kaikkein helpoimmalla keräämällä kaikki tarvittavat raaka-aineet kerralla ja mittaamalla ne. Munat ja voit huoneenlämpöön ajoissa.
Lämmitä maito mikrossa "kädenlämpöiseksi" 38-40c ja sekoita siihen hiiva.
Kaada joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
Vähitellen lisää jauhot tasaisesti mukaan.
Kun taikina alkaa irtoamaan reunoista ja tarttuu taikinapuikkoihin kiinni lisää pehmennyt voi ja sekoita joukkoon.
Kohota lämpimässä liinan alla n. 30 min, kuitenkin niin, että koko on kaksinkertaistunut.
Tee täyte. Ota pieni kulho johon sekoitat mascarponen, fariinisokerin ja vaniljasokerin ja jätä huoneenlämpöön.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24cm) leivinpaperi ja voitele reunat.
Kun taikina on kohonnut tarpeeksi kaada se jauhoitetulle tasolle.
Veivaa taikinaa käsin pyöritellen jauhoissa kunnes ei enää takerru sormiin ja tasoon.
Jauhoita kaulin ja ala kaulimaan tasaista suorakulmaa.
Kun taikina on kaulittu levitä täyte tasaisesti kuitenkin jättäen toiseen pitkään laitaan muutaman sentti ilman täytettä.
Rullaa niin, että täytteetön reuna jää uloimmaksi.
Leikkaa molemmista päistä palat ja pura toinen toisen päälle tehden niistä yhden rullan. Lopusta pötköstä leikkaa 13 saman kokoista rullaa.
Asettele rullat keskeltä aloittaen paperoituun vuokaan. Raot eivät haittaa, koska kakku tulee turpoamaan seuraavassa kohotuksessa ja uunissa lisää.
Kohota vielä toiset 30 minuuttia lämpimässä liinan alla.
Paista uunissa 200c alatasolla uunista riippuen n. 20min.
Kun kakku on ollut uunissa n. 10 minuuttia aloita toscan valmistus.
Laita pieneen kasariin voi, mantelilastut, fariinisokeri, jauhot ja maito.
Kiehauta, mutta varo polttamasta pohjaan, koska se käy nopeasti. Sekoita kokoajan kunnes kiehahtaa.
Voit nostaa levyltä pois kiehautuksen jälkeen.
Kun kakku on ollut 20 minuuttia uunissa ota pois ja levitä tosca kakun päälle.
Laita takaisin uuniin jälkilämmölle 5 minuutiksi.
Irroita vuoasta, kun on jäähtynyt.
Lopputuloksena on kaunis, herkullinen, täytetty bostonkakku! :)
Nam nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti