tiistai 24. marraskuuta 2015

Tänään on se päivä! :)

Heii!
Tänään kirjoitan ensimmäisen ruokabloggaukseni, mutta olkoon ensimmäinen kirjoitukseni kuitenkin pala minua.
Innostus ruokaan on ollut tavalla tai toisella aina. Kotona saatiin lapsena "auttaa" äitiä nuolemalla kulhot ja välineet puhtaaksi taikinasta, pilkkoa ja paistaa sipuleita, tehtiin herkkuleipiä yllätykseksi, äitien- ja isänpäivänä leivottiin upeita kakkuja, jotka ui karkeissa ja kermassa :D
Teininä alettiin tekemään satunnaisesti viikossa ruokaa koko perheelle ja meitähän oli yhteensä 7, joten sai tehdä ihan hyviä määriä.
Lapsena tuli myös tuijoteltua, kun äiti teki ruokaa. En ole ihan varma olenko koskaan edes kysynyt -kuinka teet sun lihamurekkeen tai makaroonilaatikon?
Sitä vaan vuodesta toiseen näki, kuinka äiti niitä teki, koska ne kuului perheen herkkuruokiin ja ne on taloudellisia, riittoisia kotiruokia.
Nykyisin teen hyvinkin paljon samoja ruokia perheelleni, kuin äitikin, mutta olen ottanut myös käyttööni töissä oppimiani reseptejä, kokeilen eri lehtien ja blogien ohjeita, joista parhaimmat tulee useamminkin käyttöön, kuin myös rakkaus aasialaisiin makuihin saa muokkaamaan ohjeita mieleisekseni ainasen suolan ja pippurin sijaan ja kehittelemään ihan omia reseptejä uuden inspiraation myötä.
6-luokalla päätin, että haluan kokiksi ja aloin omalla tavalla valmistautumaan siihen, että minustahan tulee kokki! :D
Idea ja halu tulla kokiksi oli, kun joskus isäpuolen kanssa haaveiltiin ihan omasta ravintolasta. Päivisin lounasta ja sitten muutamaksi tunniksi kiinni ja illalla avataan jolloin saan tehdä kaikille mun lihiksiä, hamppareita ja leipiä. Sellaisesta hönöstä keskustelusta, josta varmaan kaikki on ollut vitsiä sekoitettuna toteutumattomaan unelmaan voi kasvaa sisällä oikea halu toteuttaa itseään ammatissa, kuin kotonakin.
No ei mulla vielä ravintolaa ole, mutta sentään monen mutkan kautta on kuin onkin kokin paperit taskussa ja pieni hippunen työkokemusta alalta.
Tänä päivänä olen pienen perheen äiti ja meidän perheemme onkin kasvamassa alkuvuodesta lisää, joten olen toistaiseksi kotiäitinä.
Kaipaan, kuitenkin keskustelua ja jonkinlaista onnistumista ruoanlaitosta, myös tänä aikana, joten ajattelin, että voisin jakaa tätä mahdollisten lukijoiden kanssa, kun kotona keskustelut ruoasta menee aika pitkälti -Äiti onks tässä kasviksia? -Onks tänään kanaa? -Tää on mun lempparia!
Keskustelu on siis todella rakentavaa :D
Toki on kaksi pikkusiskoa eri kokkikouluissa tällä hetkellä ja äiti, jolla vieläkin rakkaus ruokaan. Jaetaan yhdessä kokemuksia niin OIKEASTA kanaviillokista, pohdintaan voiko ruokasoodalla korvata leivinjauheen ja, jos voin niin missä mittasuhteissa. Facebookissa laitellaan kuvia ja kommentoidaan toistemme leipomuksia ja ruokia.
Nyt kokeilen siipiäni ruokabloggaajana! :D
Toki omalla tyylilläni.
Kirjoittelen siis elämästäni, ruoka kokeiluista, leipomuksista ja kaikesta mitä mieleen tulee.
Tänään valmistan Pirkka Ruoka 11/2015  lehden Basilika-possukastikkeen omalla versiollani, joten palaillaan siihen myöhemmin ;)
Mop mop ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti