Ei kaunein, mutta tämä on yksi parhaimpia lehtiresepti kokeiluja mitä olen koskaan tehnyt.
Toki olen sitä muokkaillut edullisemmaksi ja meidän perheelle sopivammaksi, mutta tää on kiusaus numero 1 mulle :D
Lokakuussa viime vuonna taisin ensimmäisen kerran tätä tehdä ja on sen jälkeen koko ajan tehnyt mieli uudestaan.
Meillä ei ole ennen kotona käytetty makrillia muuta, kuin joskus näkkärin päällä suoraan purkista, joten ihan uusi kala ruoanlaitossa. Yleensä käytän lohta, kuhaa, siikaa, ahventa ja tonnikalaa.
Eipä juuri nyt tule mieleen työhistoriani aikana olleen yhtäkään makrilliruokaa, joten sitäkään kautta ei ole tullut kokeiltua.
Niinkin yksinkertaisesta tavasta valmistaa voi saada aikaan aivan uutta ja maukasta.
Kuvitellaan nyt kaikki mielessä jokin nätti yrtti hötö ja kaunis lautanen tämän kiusauksen kaveriksi, jos se saa sinut kokeilemaan tätä.
Tunnin kökin keittiössä tuoksuttelemassa, kun uunissa valmistuva kiusaus niin ihanasti valmistui.
Tämä ruokakin on niin mainio, että varsinaiseen "valmistukseen" menee n. 15 minuuttia ja lopun ajan kiusaus on itsekseen uunissa kypsymässä.
Voit puuhailla tunnin omiasi ja tuoksutella :D
Kokonaishinta tälle kiusaukselle oli n. 7,94e ja riittää kahdeksi päiväksi meidän porukalle.
Tarvitset näitä raaka-aineita
n. 400g/ 2 pkt savustettu pippuri makrillifileetä
1kg peruna-sipulisekoitus
4 dl ruokakerma
2 tl suola
Ota peruna-sipulisekoitus useita tunteja ennen sulamaan huoneenlämpöön, että on enää vain kohmeisia valmistettaessa.
Laita uuni päälle 200-220c.
Kaada perunat isoon kulhoon.
Erottele makrillin lihat nahasta ja paloittele käsin repimällä palasia. Tykkään itse jättää etusormen pään kokoista palaa, koska tämä kala murenee sekoittaessa ja uunissa ihan pieneksi.
Lisää kalat, kermat ja suola kulhoon ja sekoita kunnolla tasaiseksi.
Kaada kaikki uunivuokaan ja painele kädellä tasaiseksi.
Paista uunin alatasolla n. 50-60 minuuttia, 200-220c
Nam nam herkkua! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti