Tälläistä tänään! :)
Tuli toissa päivänä tehtyä kunnon ruokafloppi. Kokeilin erästä ruokalehden ohjetta ja voi elämä se ei vaan onnistunut, vaikka ainut asia mitä tein erilailla oli, että käytin tuoreita kasviksia pakasteiden sijaan. Tietenkin huomioin valmistuksessa kypsennys erot yms, mutta oli se silti sellanen surkeus, että en tosiaan alkanut kirjoittelemaan omaa päivitystä siitä.
Onneksi on kaksi miespuolista "jätemyllyä" kotona joille upposi :D
Hieman saattoi ruoan onnistumiseen vaikuttaa pikkiriikinen innottomuus.
Tiistaina ei mikään onnistunut, eipä sen puoleen että olisin oikein mitään yrittänyt kunnolla.
Tällä hetkellä hieman on puuduttavaa odotella.
Odottelen uutta asuntoa. Odottelen, että mikä päivä vauva syntyy. Odottelen jo mitä muutoksia kevät tuo meille kaikille, kun isoja asioita tapahtuu.
Sinällään jännittää kaikki uusi ja toivoisi, että aika pysähtyisi ja saisi vain jäädä tähän hetkeen, kun kaikki on ennallaan, mutta samaan aikaan voisi tulla hyppy muutaman kuukauden päähän ja olttaisiin jo siirrytty seuraavaan uuteen vaiheeseen.
Jonkinlainen into kuitenkin jo kurkistelee piilostaan ja odottelee kaikkea uutta ja jännää.
Ehkäpä pitäisi hengähtää kunnolla syvään ja nauttia näistä päivistä ennen vauvaa ja muuttoa.
Ruoanlaittoon tarvitsisin kanssa jonkin uuden innon.
Jokin uusi suunta tai tyyli, jotta saisin lisää inspiraatiota. Ehkäpä tämä on luova tauko? :D
Tarvitsenko pienen sysäyksen vaiko ihan potkun perseelle, jotta inspis syntyy?
No tällästä siis pohdiskelen, mutta siirrytäänpä tämän päiväiseen pestokastikkeeseen!
Elikkäs tätä kastiketta on nyt tehty muutaman kerran ja on aivan herkkua, vaikka en yhtään pidä aurinkokuivatusta tomaatista. Paljon on tullut tehtyä pesto genovesasta eli basilika pestosta (vihreä) kaikenlaisia ruokia, mutta aina olen vältellyt pesto rosson käyttöä aurinkokuivatun tomaatin vuoksi. Kuitenkin eräästä lehdestä löytyi resepti mikä kiinnosti P:tä, joten tein sitä ja oikeasti se oli todella hyvää!
Kastike on niin tomaattinen, yrttinen ja parmesan maistuu upeasti antaen kivan juustoisen maun.
Tuoksusta puhumattakkaan!
Tänään tein muuten samalla lailla, mutta kokeilin pesto rosson tilalle chili, mozzarella pestoa.
Ei ollut oikein mun juttu, mutta P tykkäsi siitä enemmän, kuin rossasta. Taitaa siis olla ihan mielipiteestä kiinni.
Ensi kerralla teen kuitenkin taas rossosta :)
Oli todella huono tuuri broilerin kanssa, kun ei kahteen päivään löytynyt kaupasta järkevää määrää sopivaan hintaan niin jouduin ottamaan liian paljon ja kamalalla hinnalla.
Ruoan kokonais hinnaksi tuli n. 12,77e, mutta onneksi tämä on muutaman päivän ruoka niin päivän satsi on vain n.6,38e.
Toivon siis sinulle parempaa onnea!
Siirtykäämme nyt siihen ohjeeseen :D
Tarvitset näitä raaka-aineita
Broilerinfile/suikale 600-650g
Sipuli 1 kpl
Valkosipuli 3-5 kynttä
Pesto rosso (punainen pesto) 190g/1 prk
Ruokakerma 4 dl/2 prk
Vehnäjauho 2-3 rkl
Suola
Mustapippuri
Öljy
Ota lihat huoneenlämpöön n. 30 min ennen valmistusta.
Pilko sipulit.
Jos sinulla on broilerin fileitä pilko fileet suupala kokoon.
Mausta broilerin pinnat suolalla ja mustapippurilla.
Siivilällä siivilöi jauhot broilerien päälle kevyeksi pinnaksi.
Paista broilerit ja sipulit kuumalla pannulla muutamassa osassa.
Pienennä lämpötilaa, kun kaikki paistettu.
Yhdistä kulhossa kerma ja pesto.
Sekoita tasaiseksi ja kaada pannulle broilerien sekaan.
Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta niin, että saostuu paksummaksi.
Meillä syötiin riisin broken ricen/ jasminriisi kera ja hyvää on :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti