torstai 19. toukokuuta 2016

Kanaviillokki

Vaihteeksi kirjoitettavaa. Toki jo viime viikolla olin bloggaamassa, mutta yllättäen unohtui kuvat :D
Mun muisti alkaa ole jo niin kuutamolla, ettei tunnu muistavan mitään ellen kirjoita ylös.
Lappuja toki löytyy aivan kaikkialta.
Kanaviillokkia tuli tehtyä ja se on omasta mielestäni yksi bravuureistani.
Reseptiä on hiottu, tuskasteltu ja kehitelty niiiiin kauan, että viimeisen vuoden aikana se on löytänyt oman uomansa ja loppuun asti hiotuksi.
Valmistuskin tulee ulkomuistista, kuin selkärankaan taottuna.
Kerran on tullut tehtyä viillokkia reseptistä joitain vuosia sitten opiskellessa.
Sen tein kokonaisesta broilerista ja aivan mahtavaa se olikin.
Reseptin tietenkin hukkasin johonkin ja yritin väen vängällä sitä muistaa.
Mokien kautta ollaan nyt tässä pisteessä :D
Ensi muistikuvani kanaviillokista on äidin-isän.äidistä, jonka luona yöpyessä sai valikoida lähi siwasta valmis viillokin, joka oli super herkkua.
Seuraava muistikuva on koulun maailman parhaimmasta viillokista, jota syötiin mustaherukkahillon kanssa.
Sittemmin viillokki on, kuin kadonnut tuhka tuuleen.
 Töissä ei ole tullut vastaan saatikka kotona.
Puff vaan, kun se katosi johonkin kunnes löytyi kokkikoulusta vuosien jälkeen :D
Ensinnäkin ei varmaan ole kinkkukiusauksen jälkeen niin taloudellista ruokaa, kuin tämä viillokki ja ei ole tullut vastaan ketään joka ei haikeudella muistele ihanaa herkullista kanaviillokkia.
Koko perheen lempiruokaa on tämä.
Kokonaishinta pyörii 6-7e paikkeilla, jos tekee tämän ohjeen mukaan.
Jos jotain päiviteltävää elämästä niin menee aika mainiosti.
Tein jotain "hurjaa" ja spontaania, kun hankin liput Red Hot Chili Peppersin keikalle jonne lähdetään syyskuussa isosiskon kanssa rällää :D
Vauva on aika muhkea ja mahtava.
Ja pääsen huomenna IKEAAN :D
Tullut käveltyä ulkona paljon ja nautittua mahtavista säistä.
Tänäänkin kävelin molempien muksujen kanssa reilu tunnin kävelyn, sitten tulin kotiin leipomaan toscakakkua, joka niin huokuttelevasti tuoksuu kaikkialla.
Ensin pitää mutustaa iltapala niin sitten leffa pyörimään ja kakkua naamaan :P
Reseptiin siis.

Tarvitset näitä raaka-aineita

Broilerin naturel koipi paketti n.1kg
Kokonaisia mustapippureita
Suola n. 2 rkl
Vettä n. 1,5 l
Sipulia 2 kpl
Valkosipulin kynsiä 2-3 kpl
(porkkana)
Broilerimauste
Curry
(Kurkuma)
Soija
Maissitärkkelys 2-3 rkl
Ruokakerma 2 dl

Aloita keittämällä koivet isossa kattilassa.
Laita kattilaan vettä niin, että peittyvät kokonaan.
Leikkaa 1 sipuli isoksi lohkoksi, murkaa ja kuori valkosipulit.
Jos tahdot laittaa porkkanaa liemeen mauksi niin kuori ja pilko se.
Laita kattilaan pieni kourallinen kokonaisia mustapippureita, suola, sipulit ja porkkana.

Keitää hiljalleen niin kauan, että luut irtoavat.
Menee n. 1,5h-2h.
Nostele koivet astiaan jäähtymään ja siivilöi liemi talteen.


Kuvasta näkee hyvin, kuinka pienestä kosketuksesta lähtee luut irtoilemaan.
Kun koivet on jäähtynyt tarpeeksi riivi lihat mieleiseksesi paloiksi.
Pilko yksi sipuli hienoksi.
Paista syvässä pannussa lihat ja sipulit kevyesti.
Toisessa kattilassa ala kuumentamaan lientä.

Ota erillinen kulho mihin kaadat ruokakerman, mausteet, soijan ja maissitärkkelyksen.
Sekoita tasaiseksi.
Kun liemi on kuumentunut kaada kermasuurus joukkoon ja sekoittele kunnes paksuuntuu.
Tarkista maku.
Yhdistä, kun kastike on paksuuntunut ja hauduta vähintään 10 minuuttia.
Sitten taas ääntä kohti :P
Käytin lisukkeena jasminriisiä.


1 kommentti:

  1. Ensimmäistä kertaa onnistui kanaviillokki,kiitos tämän reseptin :)

    VastaaPoista